Osnovna glazbena škola Pakrac danas je po prvi put organizator i domaćin 1. Međužupanijske smotre komornih sastava Slavonije i Baranje, koja je održana u koncertnoj dvorani škole, a na kojoj je sudjelovalo pet komornih sastava iz četiri glazbene škole.

Na početku smotre Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, pozdravila je sve učenike i nastavnike poželjevši im uspješan dan i ugodan boravak u Pakracu te dodala kako je cilj ovakve smotre okupiti komorne sastave i pružiti im priliku da na javnom nastupu odsviraju program s kojim će se natjecati na ovogodišnjem Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u kategorijama komornih sastava koje će biti održano u studenom u Opatiji.

Na smotri u Pakracu sudjelovali su učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz Glazbene škole Požega,  Glazbene škole Slavonski Brod, Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice, te domaćin Osnovna glazbena škola Pakrac koju će i na predstojećem natjecanju u Opatiji predstaviti duo Staša Kukić na flauti i Leon Kaurin na harmonici uz mentorstvo nastavnice Marije Golub.