Ivo Dropulić na violini i Petra Gilming na glasoviru Pakračanima su sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac izveli djela Ž. Droplića, Paganinija i  Brahmsa. Radi se o dva mlada vrsna glazbenika koji iza sebe imaju brojne zapažene uspjehe, a sinoćnji koncert organizirala je Osnovna glazbena škola Pakrac u suradnji Ministarstvom kulture.

Mladi zagrebački violinist Ivo Dropulić (1986.), smatran "čudom od djeteta", školovao se u Plovdivu, Bugarska, te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a 2002. godine pobjeđuje na izboru za hrvatskog predstavnika na Eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika EBU u Zagrebu. Također postaje i najmlađim dobitnikom Nagrade Stjepan Šulek za najbolju izvedbu skladbe za violinu. Dropulić svira na vrijednoj violini iz 1824., izuzetna podrijetla iz radionice francuskoga majstora Jean Baptiste Vuillaumea, inače osobnog graditelja lutnje samog Nicoloa Paganinija.

Petra Gilming (1978.) diplomirala je glasovir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana. Tijekom studija istaknula se svojim nastupima i kao član raznih komornih sastava, te uz pratnju orkestra u brojnim hrvatskim gradovima. Laureatkinja  je i velikog broja državnih i međunarodnih natjecanja te se usavršava i na seminarima uglednih pijanista i pedagoga.