Idući tjedan nastavlja se kazališni program u Hrvatskom domu.

Teatar EXIT Zagreb gostuje 21. listopada (ponedjeljak) s monolog komedijom Münchhausen u kojoj nastupa Vilim Matula, a predstavu kao redatelj potpisuje Boris Kovačević. Predstava počinje u 19 sati, a ulaznica je 30 kuna.

O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu međutim plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.

Tri dana poslije, 24. listopada  BOOM Teatar Zagreb izvest će, ovog puta u caffe baru CINEMA   predstava (drama)   grupa domaćih autora „Po domaće“. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznica je 20 kuna.

Riječ je o autorskom projektu mladih umjetnika i glumaca Marine Pejnović, Katarine Strahinić, Paška Vukasovića i Silvija Mumelaša, koji su ovu predstavu namijenili publici starijoj od šesnaest godina.

Radnja predstave se zapliće slučajnim susretom dvojice kolega sa studija, koji se nastavlja zajedničkom večerom u domu jednoga od njih. Na vidjelo izlaze disfunkcionalnost, strah i apatija njihove generacije koju vrijeme nije umanjilo, već potenciralo. Priča njihove generacije ispričana je vremenskim skokovima kroz koje nas vodi supruga domaćina večere. Ona se pokušava sjetiti uzroka koji ih je doveo do onoga što danas jesu.

U studenom  (22.) u Pakracu će gostovati  kazalište Planet art Zagreb s komedijom Velika Zvjerka.