„Mali gradovi“ naziv je izložbe fotografija Bojana Mrđenovića koja će biti otvorena 18. listopada (petak) s početkom u 18 sati u Muzeju grada Pakraca.

Riječ je o izložbi gdje će biti predstavljeno nekoliko fotografskih ciklusa ovog mladog, talentiranog, ali i od struke prepoznatog fotografa, koji se svojim projektima i dosadašnjim radovima nametnuo kao snažna kreativna osobnost suvremene hrvatske, ali i  međunarodne fotografije.

Bojan Mrđenović po prvi put izlaže u Pakracu iako je njegov dosadašnji rad možda i najjače obilježio projekt „Budućnost“ kroz koji je revno fotografirao i bilježio prostore ovog nekada uspješnog poduzeća iz Pakraca i okolice. Ovaj projekt predstavljen je na samostalnim izložbama u Zagrebu, Dubrovniku, Solinu i Puli te na grupnim izložbama u Ljubljani, Beogradu, Pordanoneu, Sarajevu, Bratislavi i Beču, a izlaganjem fotografija u Pakracu možemo reći kako se „Budućnost“ vraća kući, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Na izložbi u pakračkom muzeju, uz „Budućnost“,  bit će predstavljena još dva zanimljiva ciklusa: „Toplice“ - s fotografijama nastalim u Daruvarskim toplicama, te ciklus naziva  „Uvozna pustinja“, u kojem na primjeru grada Kutine, prvenstveno kroz promatranje okoliša i bilježenje pejzaža, umjetnik problematizira složene društvene odnose uvjetovane načinima industrijske proizvodnje.

Izložba „Mali gradovi“ dio je projekta rezidencije Bojana Mrđenovića u Muzeju grada Pakraca koji je podržalo i Ministarstvo kulture.