Kvartet flauta „Monochromia“ koji uz našu Pakračanku Dunju Đurđević čine flautistice Barbara Kšenek, Lucija Družinec i Barbara Tomić nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac na koncertu kojega je organizirala pakračka glazbena škola.

Pred pakračkom su publikom u jednosatnom programu gošće, između ostalog, izvele djela Igora Dekleve, Antona Reicha, Isaaca Albeniza, Edwarda Elgara Astora Piazolla i Frana Lhotke.  Našu Dunju sa svojim glazbenim sastavom Pakračani su imali prilike poslušati i prošle godine u studenom na slično organiziranom koncertu u pakračkoj glazbenoj školi.

Inače, Dunja je studentica četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu,  jedna od najboljih bivših učenica Osnovne glazbene škole u Pakracu i jedna od prvih dobitnica nagrade „Marko Turčan“. Nagrađivana je i tijekom svog osnovnog i srednjoškolskog glazbenog obrazovanja, a u kvartetu flauta „Monochromia“ je od 2017. godine, kada je i osnovan, pod vodstvom Karoline Šantl - Zupan, red.prof.art. Kvartet je uz mnogobrojne interne nastupe održao i samostalne recitale u Glazbenoj školi u Požegi, Pakracu, Novoj Gradiški i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu sa djelima stranih i domaćih autora. Redovito sudjeluje u ciklusu “Virtuoso” studenata Muzičke akademije te su česti gosti na različitim kulturnim manifestacijama u gradu Zagrebu.
Kvartet je osvojio 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu, 2018. godine, kao i 1. nagradu na istom natjecanju 2019. godine te 1. mjesto na državnom natjecanju HDGPP 2018. godine. Također su dobitnice Oscara znanja kojeg dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje za akademsku godinu 2018./2019.

Sinoćnji koncert otvorio je i ovogodišnju koncertnu sezonu u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac.