Pakračka srednjoškolka-maturantica Kristina Zednik od 5. do 11. kolovoza boravila je u finskom gradu Hanko gdje je održan 13. Festival mladih kazališnih stvaratelja Europe u starosti između 15 i 17 godina. Tu nagradu i priznanje zaslužila je za uloženi trud i izvanrednu adaptaciju zahtjevne uloge Franje Šafraneka u pakračkom mjuziklu „Tko pjeva zlo ne misli“ koja ju je uvrstila među pet mladih hrvatskih glumaca koliko svaka zemlja članica ove manifestacije šalje na festival.

Osim Kristine iz Hrvatske su još išli dvoje glumaca iz Zagreba te po jedna iz Virovitice i Našica. Oni su tamo, uz još predstavnike devet drugih europskih zemalja i Izraela, šest dana boravili u kampusu radeći u pet tematskih radionica. Kristina je bila u radionici koja se bavila fizičkim teatrom, a odnosila se na značaj izričaja tijela u glumi.

Ističe da je boravak na tom festivalu bio jako koristan. Osim što je mnogo naučila o glumi, stekla je nova poznanstva i naučila o drugim kulturama. Organizator je polaznicima platio troškove boravka, a troškove puta avionom na relaciji Zagreb-Prag-Helsinki je pokrio Grad Pakrac.

Domaćin ovog festivala iduće godine je Osijek. No pravilo je da ista osoba može sudjelovati na festivalu samo jednom pa tako Kristina dogodine neće sudjelovati na 14. Festivalu mladih kazališnih stvaratelja Europe.

Ako još niste vidjeli Kristinu u ulozi Franje Šafraneka u tri svibanjske pakračke predstave ovog mjuzikla koju je vidjelo više od 900 gledatelja sljedeću priliku imate 30. kolovoza na pozornici pored Planinarskog doma Omanavac u sklopu manifestacije „Pozdrav ljetu“. Nakon toga mjuzikl će biti izveden 8. rujna u zagrebačkom kazalištu „Mala scena“, dan poslije u  Centru za kulturu Trešnjevka, a 21. listopada na sceni Pučkog otvorenog  učilišta Kutina.