Bogat ljetni program za djecu „Coolturno ljeto 2019.“, koji tijekom srpnja u zajedničkoj organizaciji provode pakrački Gradski muzej, Gradska knjižnica i i Osnovna glazbena škola, ulazi u svoj drugi tjedan koji će biti će itekako sadržajan. Otvaraio ga je Hrvoje Šebić odlično posjećenom prijepodnevnom radionicom Zootrop animacija. Nastavak slijedi u večernjim satima, točnije u 19 sati u istom prostoru kad je predviđena radionica Stanislave Dezan Boc, Boc upomoć kroz koju će djecu podučiti kako se izrađuju prirodni repelenti, odnosno zaštita protiv uboda dosadnih insekata.

U knjižnici će biti živo i u utorak kad je s početkom u 11 sati na rasporedu Lov na priču – priča s radionicom za najmlađe te Micro-bit Boson - radionica koju će voditi Krešimir Hihlik.

Za srijedu u 11 sati je predviđena filmska projekcija, a coolturni tjedan završava u četvrtak kad se program iz knjižnice seli u dvorište kurije Janković i gradskog muzeja gdje će s početkom u 18 sati biti organiziran program Igrajmo se. U sklopu njega djeca će upoznati i zaigrati neke stare, već zaboravljene igre, a moći će razgledati i postav izložbe „100 godina Hajduka“.