Gradska knjižnica Pakrac danas je bila mjesto učenja, kreativnosti, ali i dobre zabave gdje je tridesetak najmlađih i nešto starijih osnovnoškolaca sudjelovalo u pričaonici i prigodnoj, ljetnoj radionici te micro:bit radionici organiziranih u sklopu programa „Coolturno ljeto“.

Sve o svijetu micro:bitova, odnosno o mini računalima i programiranju mogli su saznati osnovnoškolci na vrlo zanimljivoj interaktivnoj radionici koju je vodio Krešimir Hihlik, nastavnik kemije u pakračkoj osnovnoj školi, gdje su naučili osnove korištenja micro:bit uređaja. No iako su se neki prvi put susreli s ovim načinom programiranja, svi su jasno pokazali da im je svijet informatike i suvremene tehnologije itekako blizak i poznat. Također učenicima su prezentirani i BOSON setovi odnosno dodaci za micro:bit koji omogućuju stvaranje još inovativnijih i  kreativnijih  projekata. Za sve koji žele nešto više znati o programiranju micro:bitovi i BOSON setovi se mogu posuditi u Gradskoj knjižnici Pakrac.

Istovremeno, za one nešto mlađe na dječjem odjelu održana je pričaonica gdje su najmlađi mogli čuti priču „Riba duginih boja i čudovišta iz morske špilje“, a nakon toga je uslijedila i prigodna radionica gdje su djeca izrađivala različite ljetne „morske“ ukrase.

Sljedeća micro:bit radionica, kao i pričaonica s prigodnom radionicom za najmlađe zakazana je i sljedećeg utorka, 9. srpnja s počekom u 11 sati u Gradskoj knjižnici, a već sutra na istom mjestu u isto vrijeme na rasporedu je „filmska srijeda“ gdje će biti održana projekcija danskog igranog filma za djecu „Ja sam William“.