Sve tri svibanjske predstave u Hrvatskom domu „Tko pjeva zlo ne misli“  odigrane se pred prepunim gledalištem, a publika je sjajno prihvatila ovaj poznati mjuzikl i u izvedbi  KPD „Sloga“ i režije Dubravke Špančić. Dobar glas se daleko čuje pa će tako predstava, prije ljetne stanke i jesenskih nastupa najmanje ponovo u Zagrebu te Kutini i Daruvaru biti u   izvedena u cijelosti i u nedjelju na Vidikovcu u parku Maksimir,  na dvodnevnom festivalu „Tko pjeva zlo ne misli“ kojim se u već nekoliko godina odaje počast najvoljenijem hrvatskom filmu.

Predstava je, bar za pakračke prilike, kao veliku glumačku zvijezdu izbacila 17-godišnju Kristinu Zednik koja je u muškoj ulozi Franje Šafraneka, osim što je najviše na sceni,  pozornicu ispunila nevjerojatnom energijom prelazeći iz faze malodušnosti u euforično raspoloženje često podgrijano prekomjernim konzumiranjem vina.

[caption id="attachment_22884" align="aligncenter" width="900"] Kristina kao Franjo Šafranek u mjuziklu[/caption]

Put u Finsku

Za uloženi ne mali trud i izvanrednu adaptaciju zahtjevne uloge, osim puno aplauza i pohvala pakračke publike, stigla su i priznanja iz ostatak hrvatske glumačke scene za mlade. Naime Kristina će u 5. kolovoza putovati u Finsku  u grad Hanko  gdje finski centar  Aita  organizira 13.  višednevni  festival mladih kazališnih stvaratelja Europe, za one u starosti između 15 i 17 godina. Hrvatski centar za dramski odgoj imenovao je petero hrvatskih  predstavnika/cu, a među dvoje iz Zagreba, te po jednu iz Splita i Čakovca našla se i naša Kristina, što je za cijelu glumačku družinu ogroman kompliment i čast, kaže režiserka D. Špančić. Polaznicima su plaćeni troškovi boravka, ali ne i put koji će pokriti Grad Pakrac pa će tamo  Kristina sudjelujući na dramskim radionicama i performansama predstaviti sebe, glumačku družinu i  naš grad.

Odlična učenica naše gimnazije

Kristina je odlična učenica trećeg razreda naše gimnazije i njene razredne kolege kažu da je uspješna i primjerena u svemu. Kćer je pakračkog bračnog para, majke Nataše, zanimanjem primalje i oca Mladena, instruktora vožnje.

Uz redovno školovanje završila je i pakračku glazbenu školu. U dramskoj družini KPD Sloge“, kako i vokalnom sastavu „Contesse“  je bila i prije pokretanje projekta „Ne živiš snove dok spavaš – probudi se“, a na pozornici u glumačkim ulogama smo ju viđali i u sklopu srednjoškolskih priredbi tako da nije dvojila da li će sudjelovati u ovako zahtjevnom projektu koji spaja glumu, pjevanje i ples. Nakon čitanja libreta i gledanja filma nije dvojila, želi ulogu Franje Šafraneka za koju se sama javila. Jedno se je bojala što se kao djevojka kandidirala za mušku ulogu. No nakon audicije je prošla. Probe  joj zbog dobre atmosfere podnosila odlično, a najteže su joj padale probe plesa i jedva je čekala da završe s njima i krenu na scenu.

[caption id="attachment_22883" align="aligncenter" width="900"] Kristina (desno) u sastavu Contessa[/caption]

Kako ističe da se u životu, unatoč čestim javnim  glazbenim i glumačkim izvedbama smatra velikim autsajderom, nije očekivala takav uspjeh niti predstave niti svoje glumačke role. Stoga je cijeli ansambl bio neizmjerno sretan nakon prve predstave i reakcije publike. Tu sreću je već iduće večeri zamijenila tuga, kaže Kristina, jer je mislila da je to kraj projekta. Stoga se ponovo obradovala kada su doznali da pred njima slijedi još najmanje jedan nastup u Pakracu pa potom još ovog proljeća i u Zagrebu, a na jesen odlazak i u okolne gradove. Jednako tako je dobro predstava i njena uloga prihvaćena u školi, a posebno je vesele pohvale koja je kao amaterska glumica dobila, osim od roditelja i  mlađeg brata, i od profesora. Ponosna je što se je uvjerila, i što je cijeli projekt uvjerio druge, da se tako nešto veliko i uspješno može napraviti i izvan Zagreba, u malom gradu, posebno ako ima poduzetnih ljudi kao što je Dubravka Špančić za koju ima samo riječi hvale.

Jednako tako se razveselila kada je čula da putuje u Finsku jer je oduvijek željela vidjeti Skandinaviju. Veseli je što će tamo imati priliku se družiti s mladima iz ostatka Europe i usavršavati svoje glumačko zvanje, ali i usavršiti engleski jezik koji joj je jako dobar, ali za perfekcionisticu kakva je ona ipak nedovoljno dobar.

[caption id="attachment_22887" align="aligncenter" width="900"] Kristina u srednjoškolskoj predstavi[/caption]

Unatoč svim školskim obvezama, glumi i drugim aktivnostima postoji vrijeme i za uobičajene mladalačke aktivnost, ali ističe da nije previše društveni tip i rijetko je s društvom u kafićima, dijelom i stoga jer sluša različitu glazbu od njih.

Neće biti glumica

Kao odlična učenica, naravno da ima jasno izraženu sliku o nastavku školovanja. Koju, u stilu autsajdera, kako se je predstavila, nije nam htjela odati, ali je sigurna da to neće biti niti gluma, niti pjevanje jer „ne pripada tom svijetu“, ali bi željela nastaviti se baviti amaterski tim aktivnostima.  Sudeći po ove tri pakračke izvedbe, i interesu za one najavljene te putu u Finsku, Kristinu ćemo na pozornici, bar pakračkoj imati prilike još gledati.

[caption id="attachment_22885" align="aligncenter" width="768"] Kristina izvan pozornice[/caption]