U sklopu trećeg dana programa ovogodišnjeg Multipaka u Gradskoj knjižnici Pakrac u srijedu je s početkom u 20 sati održana projekcija dokumentarnog filma Glasnije od oružja, autora Miroslava Sikavice. Prije same projekcije prisutne je pozdravila Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice.
Dvadesetak naših sugrađana, koliko ih je sinoć nazočilo projekciji, kroz dokumentirana svjedočanstva tadašnjih aktera i živih svjedoka poput Josipe Lisac, Zrinka Tutića, Vere Svobode, Pere Galića iz Opće opasnosti, Josipa Ivankovića, Sandre Kulier i drugih, moglo je doznati sve o važnosti domoljubne glazbe u osjetljivom političkom razdoblju s početka devedesetih godina i njezinoj ulozi u Domovinskom ratu.


Filmom defiliraju brojni akteri glazbeno-estradnog svijeta od ikona desnice poput Thompsona ili Zlatnih dukata pa do ljevičara poput Psihomodo popa i KUD Idijota. Autor filma Sikavica pametno izbjegava zauzeti stav o toj glazbi i tom vremenu, ostavljajući gledatelju da sam izvlači zaključke…

MULTIPAK - ČETVRTAK

Program 8. Multipaka nastavlja se u četvrtak u 10 sati u knjižnici projekcijom animiranog filma za djecu Crvena kornjača, u 17 sati slijedi Radionica stop animacije, voditeljice Nikoline Zanetti. U 19 sati na rasporedu je predstavljanje knjige Pank poduzetnici, autora Roberta Posaveca, a program četvrtog dana Multipaka završava u 20 sati projekcijom dokumentarca Mjesta i ljudi.