Zahvaljujući i ovogodišnjem programu Multipaka jučer je u Gradskoj knjižnici Pakrac održana bubnjarska radionica izuzetnog glazbenika i glazbenog pedagoga, poznatog kao i bubnjara “Zabranjenog pušenja" Branka Trajkova Traka koji redovito sa svojim radionicama gostuje u sklopu Multipaka još od 2014. godine.

Tridesetak posjetitelja, od onih najmanjih školaraca, mladih, “srednjovječnih” pa sve do umirovljenika su, uz dobar ritam i mnogo smijeha, mogli uživati stvarajući glazbu na bubnjevima, a cilj je bio na spontan način posjetiteljima pružiti uvid u ritam, kojeg, kako tvrdi Trajkov, svi imaju, ali i približiti samu glazbu koju stvaraju bubnjevi kao i njen terapijski učinak na zdravlje.

Za danas 29. svibnja u Gradskoj knjižnici Pakrac s početkom u 20 sati zakazana je projekcija još jednog nagrađivanog dokumentarnog filma „Glasnije od oružja“ Miroslava Sikavice, a sutrašnji program (30. svibnja) započinje u Gradskoj knjižnici Pakrac u 10 sati projekcijom nagrađivanog dječjeg animiranog filma „Crvena kornjača“, nastavlja se u 17 sati radionicom stop animacije koju će voditi Nikolina Zanetti, u 19 sati bit će održano predstavljanje knjige „Pank poduzetnici“ autora Roberta Posaveca, a u 20 sati zakazana je projekcija dokumentarnog filma "Mjesta i ljudi".