Mini Mulltipak, ovogodišnji zaseban program kroz kojeg organizatori imaju namjeru najmlađe sugrađane upoznati s kvalitetnom glazbom i filmom, započeo je danas u Muzeju grada Pakraca slušaonicom za osnovnoškolce.

Tako smo danas zatekli dvadesetak mališana trećeg razreda na slušaonici koju im prezentira Božo Savi, a tijekom dana će kroz muzej prodefilirati stotinjak djece. Djeca imaju priliku poslušati različite stilove glazbe, upoznati s različitim nosačima zvuka poput CD i gramofona, ali i vrhunskim hi-fi uređajima i komponentama. Primjereno njihovoj dobi, djeca uz naravno dobru glazbu, ples, smijeh i igru, uče o kvalitetnim sadržajima.

„Želja nam je upravo djeci približiti što je zapravo Multipak, što je to dobra glazba, tko su audiofili. Htjeli bismo djecu od malih nogu usmjeriti prema kvalitetnim kulturnim sadržajima koji danas, nažalost, ne pronalaze put do mlađih generacija zato smo ove godine ciljano osmislili sadržaje upravo za njih“, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca.

Osim slušaonica mališani će imati prilike u Gradskoj knjižnici Pakrac, već sutra 28. svibnja te u četvrtak 30. svibnja s početkom u 10 sati,  pogledati i projekcije nagrađivanih igranih filmova za djecu koji će se prikazivati zahvaljujući suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Danske i njihovim Danskim filmskim institutom.

Program se nastavlja večeras predstavljanjem knjige „Glazba kao lijek“  Josipa Joe Meixnera u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac s početkom u 18 sati gdje su građani moći saznati što je to glazbena terapija i tko je Pianodoktor.