„Sagledavajući umjetnički opus Branke Uzur teško je ne zamijetiti raznovrsnost i raznolikost umjetničkog izraza kojeg na ovoj izložbi predstavljamo. Keramika koja obuhvaća male keramičke skulpture, veće apstraktne forme, primijenjenu keramiku, lijevano staklo, crteže te slike od ulja na platnu, tempere do kombinacije tuša i tempere, sve je to dio ovog iznimnog opusa“, rekla je sinoć Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, na otvorenju retrospektivne izložbe Branke Uzur kojom je obilježen i Međunarodni dan muzeja.

Hihlik je dodala kako je ova izložba jedna od najvrjednijih dosad postavljenih u pakračkom muzeju budući da se radi o iznimnom likovnom i umjetničkom opusu vrhunske umjetnice koja obiteljske korijene vuče iz Pakraca što je dodatna težina cijelog postava.

Izložbu je otvorio Dobrica Uzur, Brankin brat, zahvalivši svima na  postavljanju izložbe upravo u Pakracu u kojem je Branka provodila djetinjstvo, a koja možda dosad u Hrvatskoj i nije postigla prepoznatljivost i valorizaciju kakvu njezin opus zaslužuje, vjerojatno i zbog toga što je od kraja osamdesetih živjela izvan domovine.

Izložba u pakračkom muzeju otvorena je do 12. lipnja gdje građani imaju prilike vidjeti djela koja su nastajala od samog početka Brankinog umjetničkog djelovanja pa sve do njezine smrti 2013. godine.