Podium brass quintet, sastav kojega čine Marko Bobičanec i Marin Zokić na trubama, Hrvoje Pintarić na rogu, Ivan Mučić na trombonu i Danijel Požgaj na tubi, nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac na koncertu kojega je organizirala Osnovna glazbena škola Pakrac u suradnji s Ministarstvom kulture.

Pred pakračkom su publikom u jednosatnom programu gosti, između ostalog, izveli i djela klasika poput Jeana-Josepha Moureta, potom tradicionalne, moderne, ali i filmske skladbe poput Pinka Panthera Henryja Mancinija.

Članovi kvinteta su redom diplomirani i nagrađivani glazbenici. Uspješni su pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, u glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima. Njihov rad temelji se na promicanju skladbi hrvatskih skladatelja ( Prohaska, Bobić,
Josipović, Uhlik, Skender, Grubačević... ), ali repertoar ansambla je širok, od rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma pa do modernih, jazz skladbi, filmske i zabavne glazbe.