Već tradicionalnim koncertom učenika i predstavljanjem projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“ koji pakračka srednja škola provodi od prošle jeseni, Osnovna glazbena škola Pakrac i Srednja škola Pakrac jučer su u koncertnoj dvorani glazbene škole obilježili Dan Europe.

Kako je rekla Vesna Ančić, profesorica u Srednjoj školi Pakrac i nositeljica projekta u Pakracu, u sklopu obilježavanja Dana Europe željeli su prikazati sve aktivnosti koje su provodili od listopada prošle godine do sada, s tim da će organizirati još neke sadržaje tijekom svibnja.

Projekt su kroz kratke zanimljive video filmove i multimedijalne prezentacije predstavili  učenici prvog i četvrtog razreda gimnazije te prvog i drugog razreda zdravstvene struke koji su tijekom trajanja projekta obradili teme kao što su povijest EU, europske vrijednosti i ljudska prava, izbori za EU parlament, hrvatski interesi u EU, mobilnosti njenih stanovnika i slično kroz zanimljive ankete s građanima, predavanja za vršnjake koje su sami osmislili, različite radionice međusobnog upoznavanja i upoznavanja s različitim temama. Pakračke srednjoškolce podržali su i učenici Osnovne glazbene škole Pakrac koji su glazbenim intermezzom upotpunili sinoćnju prezentaciju.

Nakon predstavljanja, uslijedio je već tradicionalni glazbeni program kojim učenici i učitelji Osnovne glazbene škole Pakrac svake godine obilježavanju Dan Europe, a koji je započeo Odom radosti, himnom Europe, u izvedbi zbora pakračke glazbene škole. U 40-minutnom programu predstavili su učenici Tea Adžijević, Alexander Gustovarac, Valnea Hormot i Marija Vicković na klaviru, Maja Bilić na gitari, Patrik Mercluft na klarinetu, Josip Vondra, Sven Andričić i Leon Kaurin na harmonici, Staša Kukić na flauti, Karlo Bobić Tomaš na tamburi, Marijana Prhal na trubi i Antun Horvat na violini.