O tome kako se, male i velike, šumske životinje druže u proljetnoj zagađenoj šumi, uče o odvajanju otpada, njegovoj ponovnoj uporabi i sprečavanju njegova nastanka i o onima koji im trebaju pomagati je priča koju je sinoć premijerno u Hrvatskom domu ispričala mala dramska skupina KPD „Sloge“ kroz jednosatnu predstavu „Zeleni šumski san“.

U 12 uloga, najviše likova šumske flore i faune, glumili su Fran i Paula Bralo, Luka Brtan, Kiara Galijaš, Dorotea Hihlik, Adam i David Filipović, Erika Mercluft, Ana i Magdalena Stokić, Željka Vivat i Sara Zelenika.

Male glumce je pripremila i uvježbala Dubravka Špančić sa stručnom suradnicom Snježanom Kligl, glazbenim suradnikom Draganom Starivlahom te tehničkom podrškom Krešimirom Mađarošijem.

Predstava je u prijepodnevnom terminu izvedena za učenike nižih razreda pakračke i lipičke osnovne škole. Financirana je iz fonda EU u projektu „Naučimo brinuti o okolišu“, a pomoglo je i stodeset sinoćnjih gledatelja koji su platili ulaznicu od 10 kuna. S obzirom na uloženi trud i  kroz četveromjesečno uvježbavanje i veliku simpatičnost bilo bi šteta da ostane samo na ove dvije izvedbe.