Gradska vijećnica kurije Janković sinoć je bila ispunjena ljubiteljima glazbe koji su došli poslušati glazbenu poslasticu u izvedbi učitelja Osnovne glazbene škole Pakrac čime je završeno obilježavanje 23. rođendana ove ustanove.

U jednosatnom koncertu nastupili su svi učitelji glazbene škole; Ivan Golub na harmonici, Lara Kelemen i Aleksandar Gašparović na bisernici, Tea Silađi, Kristina Kačarovski  i Tomislav Milić na klaviru, Luka Iverac na violi, Martina Faktor na flauti, Tea Šimala na klarinetu i Stjepan Blažanin na gitari.

Ravnateljica Alfreda Petani Grafina osvrnula se na rad škole istaknuvši ponos na sve učenike, djelatnike i učitelje, od kojih su neki i bivši učenici pakračke glazbene škole koji sada glazbu podučavaju nove generacije Pakračana.

Osim toga, kako je dodala, posebno su sretni i ponosni na njihovog kolegu, učitelja violine Luku Iverca koji je ove godine sa svojim bendom „Ogenj“ osvojio čak dva Porina, za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe.

Županijska smotra zborova

Istoga dana u dopodnevnim satima povodom Dana škole upriličena je i Županijska smotra zborova na kojoj je nastupilo 10 zborova iz osam osnovnih i srednjih škola, ukupno oko 300 učenika. Zbor domaćin predstavio se skladbama F. Chopina „Rondo“ i H. Zimmer-S. Schwartz „Kad ljubav pobijedi“ uz klavirsku pratnju Alexandera Gustovarca i dirigenticu profesoricu Teu Silađi. Smotra  nije imala natjecateljski karakter.

Prije početka smotre goste je pozdravila i poželjela ugodan boravak u Pakracu ravnateljica Alfreda Petani Grafina. Nakon nje, uz čestitke školi za rođendan, to su učinili i gosti iz Grada Pakraca i Požeške županije pročelnik Tomislav Petrač i dožupan Vedran Neferović.