Na odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana jučer je kratkim programom obilježen prvi rođendan Čitateljskog kutka za djecu koji je suradnjom Gradske knjižnice Pakrac, učenika 4. razreda područne škole Prekopakra i njihove učiteljice Božidarke De Zan te djelatnika Odjela za pedijatriju osmišljen i realiziran tijekom 2018. godine.

Na početku ove kratke svečanosti okupljene je pozdravio dr. Nenad Peić, voditelj Odjela pakračke pedijatrije, rekavši kako je realizacija ovog projekta korak bliže za pakračku bolnicu i Odjel pedijatrije ka tituli "Bolnički odjel prijatelj djece", na radost malih pacijenata i na ponos svih zaposlenika. Program su uveličali upravo mali glumci dramske sekcije prekopakranske područne škole izvevši predstavu „Budale“ nastaloj prema tekstu Zvonimira Baloga, a kojom su se predstavili na ovogodišnjoj državnoj smotri LIDRANO.

Kutak je financiran od strane Grada Pakraca kroz Program javnih potreba u kulturi za 2017. godinu, a sredstvima se uredio i oslikao prostor čekaonice na Odjelu pedijatrije, nabavila se oprema, dok su knjige i ostala građa donacija knjižnice i škole. Kako i priliči rođendanskom slavlju, djelatnice Gradske knjižnice Pakrac kao poklon su donijele novi set najljepših slikovnica i dječjih knjiga, a odgajateljice pakračkog dječje vrtića likovne radove vrtićanaca kako bi se malim bolesnicima kojima je nužan ostanak u bolnici radi liječenja ovakvim obogaćivanjem njenog sadržaja olakšao boravak i ispunilo vrijeme.

„Jučer smo ustvari obilježili tri rođendana - rođendan Čitateljskog kutka, rođendan Hansa Christiana Andersena - ujedno i Međunarodni dan dječje knjige, te 6. rođendan kampanje Čitaj mi, koja u Hrvatskoj potiče sve programe i aktivnosti vezane uz poticanje čitanja od najranije dobi i na svim dostupnim mjestima - vrtićima, školama, knjižnicama, zdravstvenim ustanovama... Nadam se da će se ovaj projekt nastaviti i dalje, naravno uz dodatne sadržaje za naše najmanje“, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.