banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Poznate skladbe klasične glazbe, ali i verzije modernih pjesama, izveli su sinoć učenici Osnovne glazbene škole Pakrac na koncertu u gradskoj vijećnici kurije Janković čime je počelo obilježavanje dana ove pakračke glazbene ustanove.

Ravnateljica Alfreda Petani Grafina na početku koncerta pozdravila je roditelje, učenike i učitelje, zahvalivši svima koji već 23 godine podržavaju rad pakračke glazbene škole. Dodala je kako su od prošlog rođendana, uz mnoge uspješne nastupe i natjecanja učenika, posebno ponosni i na dva projekta „Tragom Jankovića“ i „Vau park“, kojima se ova glazbena ustanova istaknula kao škola koja želi kvalitetne sadržaje prenijeti i na širu lokalnu zajednicu.

Veliki zbor OGŠ izvedbom himne glazbene škole uveo je posjetitelje u bogat jednosatni program u sklopu kojeg su učenici od prvih do šestih razreda nastupali kao solisti na svojim instrumentima i uz pratnju profesora, a publika je mogla vidjeti i zborske nastupe zbora početničkog solfeggia „Raspjevani zmajevi“,  Ansambla flauta i tria „TrioLA“, kao i solističke vokalne nastupe učenika.

Sinoćnji program bio je uvertira za proslavu 23. rođendana koji se nastavlja 3. travnja u 11 sati u gradskoj vijećnici kurije Janković županijskom smotrom zborova i koncertom učitelja s početkom u 19 sati.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić