Šimun Delišimunović, učenik 2. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, osvojio je prvo mjesto na 57. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom 1. i 2. ožujka  u Požegi.

Šimun je prvo mjesto osvojio u kategoriji solista gdje je na braču izveo tri skladbe, Razigrane klizaljke Ž. Bradića, Canzonetta D. Pejačević i Kraljevska H.C. Worka, koje su mu osigurale plasman na državno natjecanje koje će biti održano u travnju. Uz njega, na regionalnom natjecanju nastupili su i učenici tamburaši Stefani Škariot i Karlo Zanetti osvojivši druga mjesta dok je Lovro Zednik Zauzeo treće mjesto, a sve njih su pripremali učitelji Aleksandar Gašparović i Tea Silađi.

„Ponosni smo na sve naše učenike, a posebne čestitke idu Šimunu koji je osvojio prvo mjesto kao prvi solista naše škole. Veliki je trud uložen u vježbanje i pripremu, kako učenika, tako i naših učitelja, posebno zbog toga što je ovo natjecanje vrlo zahtjevno i ima stroge kriterije“, rekla je Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac.