banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Kako se površine ili objekti mogu pretvoriti u video ekran i redefinirati prostor u dinamičnu vizualnu instalaciju, tema je za polaznike besplatne radionice koja je jutros započela u Hrvatskom domu, a koju uz četiri odrasla voditelja pohađa 14-ero djece u dobi do 15 godina starosti.  Kroz eksperimentalne radove/vježbe cilj je savladati osnove video i 3D mapiranja te pratećih tehnologija, kao i upoznavanje s osnovnom opremom kroz proces rada: od razrade ideje, izrade scenografije/modela i video materijala do izvedbe instalacije uključujući svjetlo i zvuk.

Polaznici nakon uvodnog teoretskog predavanja danas crtaju animaciju za scenografiju na temu budućeg mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“. Sutra će crteže uz pomoć računala animirati, a prekosutra također računalnom tehnikom video mapiranja simulirati u potencijalno završnoj funkciji na sceni.

Radionica koju vodi multimedijalni stručnjak Mihael Giba i suradnici iz Zagreba svakodnevno traje od 9 do 18 sati uz osiguran ručak.

Radionica je tek jedna u nizu koju organizira KPD “Sloga” u sklopu svog projekta “Ne živiš snove dok spavaš-probudi se” koji s više od 550.000 kuna sufinancira Ministarstvo kulture, a koju „Sloga“ provodi od lanjskog proljeća sa završnim ciljem prikazivanja spomenutog mjuzikla u svibnju.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić