Tradicionalni festival duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“ ove godine napunio je 21 godinu, a ovu visoku obljetnicu sinoć su u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu obilježili pjesmom i molitvom. Ovaj glazbeno-duhovni susret i ove godine ispunio je pakračku crkvu do zadnjeg mjesta, a dugogodišnji organizator, pakračka glazbena skupina „Vita Nova“, okupila je brojne mlade od kojih su neki po prvi puta nastupali u Pakracu.

Festivalu je prethodilo euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik Krunoslav Juraković iz Novske dok su svetu misu pjesmom pratili članovi zbora Adoro iz Tolise iz općine Orašje iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje 21. izdanje festivala organizatori su odlučili obogatiti još jednim duhovnim sadržajem. Uz već uobičajene nastupe različitih glazbenih sastava, kroz  festival su predstavili pjesme i poeziju pokojnog svećenika Nenada Mirka Novakovića, rođenog u Sladojevcima 1957. godine koji je tragično preminuo 17. siječnja, na blagdan sv. Antuna Pustinjaka, u prometnoj nesreći prije 30 godina.

U 90-minutnom programu sa 19 duhovnih skladbi, od kojih su mnoge autorske pjesme, predstavili su se članovi zbora Adoro iz Tolise iz općine Orašje iz Bosne i Hercegovine, Zvonimir Kalić i Band Noel iz Vrpolja, Josip Ćulumović iz Zagreba, članovi vokalno-instrumentalnog sastava David iz Knina, članovi zbora Lira iz Starog Petrovog Sela, Slavko Nedić iz Zagreba te domaćini članovi pakračkog župnog zbora Vita Nova.

I ove godine, glavni pokrovitelj festivala bio je Grad Pakrac dok je medijski pokrovitelj bio Hrvatski katolički radio.