Članovi Kulturno umjetničkog društva “Seljačka sloga” iz Prekopakre sinoć su predstavili stare običaje svog sela u Češkom domu u Prekopakri na osmom po redu “Šokačkom sijelu” koji je okupio brojne goste i uzvanike. U jednosatnom programu, Prekopakrani su prezentirali tradicionalne plesove, a najviše pljeska kod publike izazvali su stari prekopakranski napjevi kao i nastup najmlađih članova društva.

Uz pratnju tamburaša ovog društva, osim najmanjih, nastupile su i druge sekcije - odrasla folklorna i pjevačka skupina te dramska sekcija. Uz domaćine, ove godine svojim nastupom posjetitelje su počastili i članovi KUD-a „Zeleni Gaj“ iz Gaja.

Otvarajući ovu manifestaciju Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“, zahvalila je svima koji podržavaju njihov rad rekavši kako se članovi svake godine trude „osvježiti“ program.

Goste je pozdravila i gradonačelnica Anamarija Blažević, također članica KUD-a, zahvalivši svim članovima koji se trude očuvati baštinu, a posebno one koji rade s mladima i djecom što je i garancija kako će običaji prekopakranskog kraja i dalje živjeti.  Druženje gostiju i uzvanika nastavilo se i nakon programa, a za dobru zabavu okupljenih bio je zadužen Tamburaški sastav “Lipa“ iz Gaja.

FOTOGALERIJA