Udruga Bacači Sjenki iz Zagreba, zajedno s  partnerima "Kulturno umjetničkim središtem" iz Sinja te Kulturno prosvjetnim društvom "Sloga“ iz Pakraca, pokreću interdisciplinarni program „Samo nebo nam je granica“ sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda čija specifičnost je da je namijenjen osobama starijim od 54 godine, a uz Zagreb i Sinj provodit će se i u Pakracu.

Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji generaciji 54+ nudi mogućnost ulaska u svijet filma. Polaznici tijekom radionica  će savladavati promišljanje filma i medija iz više motrišta te upoznati sve ono što ne vide dok gledaju filmove, TV ili dok se zabavljaju računalnim igrama  na računalima, tabletima ili “pametnim” telefonima. Osim proučavanja novih medija, radionica nudi starijoj populaciji iskušavanje i u svim onim medijskim sredstvima i sadržajima kojima se služe i zabavljaju današnja djeca.

„Kroz slojevit, dinamičan i interdisciplinaran proces upoznavanja s raznovrsnim medijima i tehničkim pomagalima zajamčena je zabava, stvaralački porivi, nova poznanstva, a moguće su nove suradnje i poslovne prilike. Ovo je jedinstvena prilika u zlatnim godinama iskoristi svoje skrivene potencijale, neotkrivene talente i pokušati ostvariti nedosanjane snove“, pišu Bacači Sjenki na svoj internetskoj stranici http://www.bacaci-sjenki.hr. Na radionicama je predviđeno sudjelovanje 20 polaznika, a svim sudionicima osiguran je topli obrok.

Zainteresirani građani iznad 54 godine starosti mogu se prijaviti telefonom 01/464 02 62, e-mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem on-line prijavnice na stranici udruge Bacači Sjenki. Rok za prijavu za pakračku radionicu koja će biti održana od 14. do 18. siječnja od 9 do 15 sati je najkasnije do  9. siječnja na kontakt Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj 098 412 707. Ukupna vrijednost projekta koji sufinancira Europska unija iznosi 476.900 kuna.