banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Gradska knjižnica Pakrac i ove godine aktivno i kreativno sudjeluje u Mjesecu hrvatske knjige, a pokrovitelj programa je Grad Pakrac.  Program je raznolik i nastavlja se sutra (23. listopada) strip-radionicom za učenike Osnovne škole braće Radić Pakrac s početkom u 11 sati u prostoru pakračke knjižnice, a uz neke već tradicionalne akcije i aktivnosti poput grupnih posjeta vrtićanaca i školaraca knjižnici ili besplatnih upisa i nenaplaćivanja zakasnina, najavljeni su  i susreti s piscima za djecu i odrasle te kreativne radionice čija je okosnica upravo glagoljica.

Prva kreativna radionica za velike i male o glagolici najavljena je za 6. studeni s početkom u 17 sati, a 7. studenog u pakračkoj knjižnici gostovat će Maja Klarić koje će predstaviti putopis „Vrijeme badema“  s početkom u 18 sati.

Manifestacija koja već godinama nastoji promicati knjige, čitanje, knjižnice kao mjesto susreta, zabave i edukacije ove se godine za središnju temu ima baštinu, budući da je i ova godina godina kulturne baštine.  Uz to, glavni je motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac.

 

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić