Gradska knjižnica Pakrac i Muzej grada Pakraca tijekom srpnja organizirali su ljetni program za osnovnoškolce koji se sastoji od niza edukativnih i zabavnih aktivnosti kojima žele obogatiti slobodno ljetno vrijeme najmlađih sugrađana. Aktivnosti će se odvijati naizmjenično u prostoru knjižnice i muzeja.

Program započinje u ponedjeljak, 9. srpnja, u knjižnici projekcijom crtanih filmova s početkom u 11 sati, 10. srpnja u muzeju s početkom u 18 sati organizirana je zabavna igra naziva „Detektivi za baštinu“ gdje će mali ljubitelji povijesti moći otkriti predmete koji se čuvaju u muzeju, a već 11. srpnja osnovnoškolci će moći u knjižnici sudjelovati u radionici izrade smoothieja i čuti priču o zdravoj hrani s početkom u 11 sati.

Program je raznovrstan pa će do kraja srpnja najmlađi, primjerice, moći naučiti sve o programiranju, sudjelovati u radionici rukotvorina ili preslušavati gramofonske ploče na muzejskom gramofonu, a kako su nam najavili, sličan program će biti organiziran i u kolovozu.