Sinoć održanim završnim koncertom učenika OGŠ Pakrac u prepunoj pakračkoj Gradskoj vijećnici završene su trodnevne „Večeri u dvorištu Janković“ koje se održavaju u sklopu programa „Pakračkog ljeta“. Završena je ujedno i nastavna godina pa učenicima slijedi pauza od „kajdanke“ sve tamo do rujna, kako je u uvodu rekla Alfreda Petana Grafina, ravnateljica OGŠ Pakrac. Zahvalila je tom prilikom roditeljima na iskazanom trudu i suradnji te savjetovala da se zajedno s djecom odmore, napune baterije i spremno dočekaju rujanski početak nove školske godine.

Pred više od stotinu posjetitelja, koji su dupkom popunili Gradsku vijećnicu, kratkim su se glazbenim točkama predstavili polaznici glazbenog vrtića, zbor predškolskog solfeggia, ženska vokalna skupina, Pakrački dječaci, kvartet harmonika, ansambl flauta, veliki i mali zbor te talentirani pojedinci koji već danas majstorski prebiru po harmonici, klaviru, flauti, klarinetu ili tamburici.

Učenike je, kada je to točka zahtijevala, na klaviru pratila učiteljica Tea Silađi, a večernji program završnog koncerta pripremili su, uz već spomenutu Silađi, učitelji i profesori OGŠ Pakrac Tea Šimala, Martina Faktor, Aleksandar Gašparović, Ivan Golub, Kristijan Kostić, Kristina Kačarovski i Tomislav Milić.

Doista je šteta što u srijedu vrijeme nije bilo naklonjeno organizatoru i uvjetovalo je da se „Večeri u dvorištu…“ ipak održe u zatvorenom natkrivenom prostoru pa su neki posjetitelji zbog ograničenog kapaciteta sale, umjesto vidjeti - program mogli tek poslušati s ulaznih vrata ili pored prozora vijećnice.