banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Dani potkraj svibnja rezervirani su za folklor, a to vrlo dobro znaju pakrački štovatelji ovog kulturno umjetničkog izričaja koji s nestrpljenjem očekuju 7. Smotru folklora „Pakračko ljeto“ koja će u organizaciji KUD „Seljačka sloga“ iz Prekopakre 27. svibnja  biti održana u Pakracu. Smotra će u ovogodišnjem izdanju okupiti više od 150 sudionika, kulturnjaka iz Belajskih Poljica, Beljevine, Požeškog Brestovca, Volodera, Banove Jaruge, Ivanjske te naših iz Prekopakre. Sve to održat će se pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Turističke zajednice Pakrac i Ministarstva kulture.

„Prošlogodišnja forma programa je dobila visoke ocjene pa ove godine nećemo previše mijenjati. Mjesto događanja ostaje isto. Dvorište kurije Janković idealan je prostor da nam se folkloraši predstave kroz nastupe, a mala izmjena bit će u ruti tradicionalnog gradskog mimohoda. Naime, ove godine, uz glasan bećarac i pjesmu, kolona će ići iz dvorišta kurije, kroz Ulicu braće Radića, pored „robne“ do trga Franje Tuđmana gdje ćemo zastati i malo zaplesati. Nakon toga vratit ćemo se ponovo u dvorištu kurije, doznajemo od Martine Svjetličić Brtan, voditeljice prekopakranskog KUD-a.

Podsjetimo, prošlogodišnji kulturno – umjetnički program bio je popraćen lijepim vremenom pa se pred pozornicom okupio velik broj naših sugrađana što je ovu manifestaciju učinilo jednom od posjećenijih društvenih događanja u posljednje vrijeme. A, kako Nikola Vikić - Topić javlja, niti ove godine vrijeme ne bi trebalo iznevjeriti…Svakako naiđite.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić