Koncertom nazvanim „Glazbena razglednica Europe“, upriličenom u povodu Dana Europe sutra (srijeda) u gradskoj vijećnici s početkom u 17 sati započinje svibanjski ciklus koncerata Osnovne glazbene škole Pakrac.
Na sutrašnjem koncertu, osim učenika naše škole, nastupit će i učenici glazbenih škola iz Daruvara, Đakova, Osijeka, Požege i Slatine, a kako nam je rekla Alfreda Petani Grafina, voditeljica OGŠ Pakrac, gosti su zamoljeni da na koncert dovedu učenike koji sviraju instrumente koji se u Pakracu ne uče pa će tako sutrašnji posjetitelji moći čuti kako zvuči violončelo, tuba, trombon i saksofon. Program će trajati oko 60 minuta, a izvodit će se radovi najpoznatijih europskih skladatelja.


Do kraja mjeseca ljubitelji glazbe u Pakracu će moći još doći na koncert vokalnog sastava Contesse (16. svibnja, 20 sati), koncert filmske glazbe (23. svibnja, 19 sati) maturalni koncert flautistice Antonele Vonić (24. svibnja, 19 sati) i koncert učenika OGŠ nagrađivanih u ovoj školskoj godini (29. svibnja, 19 sati).