banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Netipično hladno vrijeme nije uspjelo omesti sve one koji su sinoć željeli pogledati premijeru predstave „Roza roz“ u izvedbi Dječje glumačke skupine KUD-a „Sloga“ Pakrac, što je s preko dvije stotine zainteresiranih gotovo popunilo gledalište Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“.

Radnja predstave obuhvaćala je sedam ženskih likova u kampu modnog dizajna koje naizgled djeluju kao skupina sasvim običnih djevojaka, no kako radnja napreduje svojom interakcijom na sceni otkrivaju da ispod površine svaka od njih ima dublje probleme. Probleme koji uključuju nasilje u vezi, probleme disfunkcionalne obitelji, prisilno nametnute društvene uloge, osjećaj otuđenosti posvojenih, osudu i omalovažavanje okoline radi različitosti u izgledu i ponašanju.

Poruka koju su mlade glumice željele prenijeti ovom izvedbom je Stop nasilju!, čime su se priključile projektu Dan ružičastih majica, kojim se posljednje srijede u veljači obilježava Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u sklopu kojeg je jučer cijela Hrvatska bila zavijena u ružičasto kao znak potpore onima kojima je to najpotrebnije.

Glumačku postavu sačinjavali su Kristina Zednik, Svea Anušić, Greta Špančić, Iva Sommer, Nina Babojelić, Lara Zelenika, Emi Ančić i Patrik Mercluft a iz razgovora koji smo vodili sinoć s mladim glumcima i redateljicom Dubravkom Špančić saznali smo da su prije predstave imali određenu dozu treme iako im ovo nije prva, a po njihovom skromnom mišljenju, ni najbolja predstava. Da se vrijeme i volja koje su uložile u pripremu predstave isplatilo uvjerio ih je gromoglasni pljesak kojim gledalište nagradilo njihovu izvedbu. Predstava koju su sinoć premijerno izvele samo je uvod u daljnje izvedbe koje su u planu u nadolazećim mjesecima. Zahvalile su svojim sugrađanima što su ih došli pogledati u tako velikom broju i da se nadaju da će nastaviti podržavati njihovo djelovanje.

Mladim glumcima je nakon završetka predstave gradonačelnica Anamarija Blažević uručila prigodne poklone i uputila riječi zahvale na odlično izvedenoj predstavi kao i na svemu čime KPD „Sloga“ svojim djelovanjem doprinosi kulturnom životu grada Pakraca.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić