banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U tjednu posvećenom cjeloživotnom učenju, Muzej grada Pakraca organizirao je radionicu naziva „Mala škola arheologije“ koja je održana jučer u pakračkom muzeju, a osnovnoškolci, za koje je ova radionica i bila namijenjena, mogli su se na jedan dan okušati u ulozi arheologa.

Odnedavno su u Pakracu pokrenuta prva arheološka istraživanja srednjovjekovne utvrde te su sudionici ove male škole imali priliku saznati ponešto o tom važnom lokalitetu, naučiti osnovne arheološke pojmove te kroz praktični rad sami otkriti čime se to arheologija bavi i što znači biti arheolog.

Broj sudionika bio je ograničen, pa se tako na radionicu odazvalo dvanaestero učenika viših razreda osnovne škole koji su, pod vodstvom arheologinje Tee Lokner i voditeljice Muzeja Jelene Hihlik, raspoređeni u parove kopali odgovarajućim alatima po sondama. Tijekom iskopavanja raznih predmeta na koje su nailazili, vodili su dnevnik rada i evidentirali sve važne detalje koje su uočili te pokušali donijeti zaključke i povezati iskopavanje s predavanjem koje im je netom prije iznijela arheologinja Lokner.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić