„Vjerujem da svi poznajete svoj grad, ali isto tako znam da neke podatke o svom gradu ne znate. Stoga smatram da, prije nego odrastete i postanete ozbiljni turisti – što vam od srca želim, prvo trebate upoznati povijest, znamenitosti i legende svoga grada“, obratila se vrtićancima Gabriela Sabo-Seleši, voditeljica Turističke zajednice Grada Pakraca, prije nego je u turistički obilazak našeg grada, s ravnateljicom Vrtića Višnjom Klobučar i odgojiteljicama, povela 60-ak djece iz tri odgojne skupine matičnog vrtića.

Djeca su u obilasku „Biti turist u svom gradu“ obišla pakračku česmu, dvorište kurije Janković gdje su saznali povijest kovnice prvog hrvatskog novca, Trg bana Josipa Jelačića gdje se nalazila pakračka utvrda te Muzej Grada Pakraca. U Muzeju je organizirana radionica izrade vlastitih razglednica koje su potom slali na željene adrese.

Kako bi djeca stekla dojam turističkog obilaska u punom smislu, odgojiteljice su ih obilježile naljepnicama s natpisom "turist" kao znak raspoznavanja te time istakle važnost poštivanja pripadnosti grupi u turističkim pothvatima kako bi se spriječilo odvajanje od grupe, odnosno lakši pronalazak u slučaju da se netko izgubi.

Bio je to uvod u 11. Tjedan cjeloživotnog učenja koji je započeo danas, a traje do 10. listopada.

Tjedan cjeloživotnog učenja održava se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Obris“ i suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pakraca, a Vrtić „Maslačak“ u ovom Tjednu sudjeluje na način da surađuje s Turističkom zajednicom i Gradskom knjižnicom Pakrac.

U srijedu 4. listopada učenici Osnovne glazbene škole Pakrac posjetit će Dječji vrtić „Maslačak“ te se tom prilikom predstaviti polaznicima Vrtića prigodnim programom "Razigrani maslačak", prilagođenim dobi djece.

Zaključak aktivnosti za vrtićance u Tjednu cjeloživotnog učenja bit će u petak 6. listopada, kada će  djeca posjetiti Gradsku knjižnicu Pakrac te sudjelovati u edukativnoj radionici „Provježbajte mozak – vrtićanci u akciji“.