I ove se godine pakračka knjižnica svojim aktivnostima uključuje u 11.Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj - nacionalnu obrazovnu kampanju tijekom koje će se održati o nekoliko stotina besplatnih aktivnosti (radionica, tribina, sajmova učenja, okruglih stolova), a sve sa svrhom motiviranja građana na uključivanje u proces učenja. Niska stopa uključenosti hrvatskih građana u neki oblik cjeloživotnog učenja već duže je vrijeme prepoznata kao bitan problem hrvatskoga društva. Ovaj je problem posebice izražen imamo li na umu da je učenje, i to tijekom cijeloga života, nužan preduvjet funkcioniranja u suvremenome svijetu, doznajemo od Monike Lucić Fider, ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Pakrac.

Ove godine pripremili su nekoliko zabavnih ali poučnih aktivnosti - za sve dobne skupine:

srijeda, 4.10., 18 sati Moja društvena mreža - interaktivna radionica za učenike Učeničkog doma SŠ Pakrac.

Voditeljica radionice: Goranka Gunjević (CZPUZ Lipik)
četvrtak, 5.10., 17 sati - BUZZ kviz večer za male 
                          19 sati - BUZZ kviz večer za velike 
BUZZ kviz je popularna PS igrica u kojoj će mali i veliki moći pojedinačno okušati svoje znanje i odgovoriti na brojna zabavna pitanja iz svih područja ljudskog znanja.
Zabava zagarantirana !
petak, 6.10., 10 sati Provježbajte mozak - vrtićanci u akciji : djeca iz pakračkog Dječjeg vrtića Maslačak, koja će posjetiti knjižnicu, saznat će sve što treba znati o mjestu na kojem se na najbolji mogući način tijekom cijelog života može vježbati mozak. Pripremili smo im zagonetke, pjesmice, priče - zanimljive sadržaje kojima ćemo ispuniti vrijeme provedeno u knjižnici!