banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Večeras od 20 sati u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ ne propustite pogledati duhovitu predstavu „Balon“, u izvedbi zagrebačkih majstora kazališta, koju svakako vrijedi posjetiti.

Predstava Mate Matišića o glumcu, iluziji, identitetu, u režiji Mislava Brečića, u kojoj igraju Krešimir Mikić, Vilim Matula, Ksenija Marinković/Branka Trlin te Ana Maras Harmander/Judita Franković, ozbiljna je predstava puna smijeha. „Balon” u poznatoj exitovskoj maniri počiva na glumcu, ali ima i podršku duhovitog pisca koji zna skrojiti priču što otkriva mračne pukotine na našminkanom licu svijeta. Vilim Matula igra glumca na ego-tripu, bahatog, samodovoljnog, suštinski nezainteresiranog, koji oživi u času kada krene igrati razne uloge, među ostalim i sebe samoga. Krešimir Mikić je muž depresivne žene i tu je suzdržan i realističan, no u kasnijoj priči postaje policajac i njegov brat blizanac, šef podzemlja, a ovi su pak odigrani karikaturalno, s puno pokreta i vesele glumačke zaigranosti.

Exitova uspješnica „Balon“ već je osvojila brojne kazališne nagrade, među kojima i nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini i nagradu Fabijan Šovagović za najboljeg glumca dodijeljenu Krešimiru Mikiću na 17. festivalu glumca. Na Marulićevim danima osvojila je nagradu publike za najbolju predstavu, Grand Prix festivala za najbolju predstavu u cjelini 27. kazališnih susreta u Brčkom 2010. godine. Popisu nagrada pridružene su i „Velika mostarska liska“ za najboljeg glumca dodijeljena Krešimiru Mikiću, ali i za najbolji tekst Mati Matišiću te niz brojnih drugih.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 45 kuna, a popusti se ostvaruju za organizirane dolaske (škole, udruge, tvrtke) te je tada cijena ulaznice 40 kuna za najmanje 10 osoba. Kupnju takvih ulaznica obavlja škola, udruga, tvrtka, odnosno njezin predstavnik.
O predstavi možete saznati više na poveznici  http://teatarexit.hr/predstave/balon/, a o popustima i rezervaciji putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na 098/412 707 (kontakt osoba Dubravka Špančić).

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić