Na 8. hrvatskom natjecanju za harmoniku, koje se ove godine održalo u Daruvaru 12. i 13. svibnja, sudjelovali su i učenici Osnovne glazbene škole Pakrac. U konkurenciji od 115 natjecatelja, pakrački su učenici kući ponijeli sljedeće nagrade: Sven Andričić, učenik prvog razreda, u kategoriji „Petar Pan“ osvojio je drugu nagradu; Leon Kaurin, drugi razred, u A kategoriji treću nagradu, kao i Josip Slijepčević, učenik 6. razreda, u B kategoriji, a sve pod mentorstvom učitelja Ivana Goluba.

Prisjetimo se, Leon Kaurin i Josip Slijepčević osvojili su treću nagradu na 42. međunarodnom natjecanju harmonikaša koje je održano u Puli od 26. do 29. travnja.

Osim naših harmonikaša, aktivne su i "Contesse". Na poziv Jasminke Molnar, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Kutina, vokalni sastav "Contesse" sudjelovao je 12. svibnja na glazbeno-plesnoj večeri "Vino i gitare". Gost večeri bio je Davor Radolfi, a u dvosatnom programu sudjelovalo je trideset izvođača, prvenstveno mladih talenata s područja Kutine, Nove Gradiške i Pakraca. Mnogobrojna publika imala je priliku čuti 30 izvedbi na harmonici, klaviru, saksofonu, tamburicama, violinama i gitari. Pakračke "Contesse", s voditeljicom Teom Silađi, publici su se predstavile skladbama "Love me tender", "Ljubav to si ti" i "Vilo moja" te na kraju zajedničkom točkom s Davorom Radolfijem i ostalim izvođačima u pjesmi "Vino i gitare".