Sinoć je u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac održan tradicionalni koncert učenika u povodu obilježavanja Dana Europe, a simbolično je počeo „Odom radosti“, Ludwiga van Beethovena, službenom himnom Europske unije koju je izveo veliki zbor OGŠ.

 

Harmoniku su zasvirali Goran Sotonica, Sven Andričić, Sebastijan Sić i Leon Kaurin, a klavir Joel-Timothy Špičak, Alexander Gustovarac i Filip Pečanić. Znanje i talent sviranja gitare pokazali su Stjepan Mateš i Matija Kunce. Dino Josipović izveo je „Csárdás“ na bisernici, Staša Kukić menuet na flauti, a program je zatvorio mali zbor „Pakračke zvjezdice“.

Tijekom glazbenog programa predstavilo se četrdesetak učenika koje su za nastup pripremali profesori Kornelija Boršodi, Tea Silađi, Kristina Kačarovski, Saša Babić, Tomislav Galić, Martina Faktor i Ivan Golub.

Koncertna dvorana je bila ukrašena zastavicama zemalja članica EU,  a postavljen je i info pult s promidžbenim materijalima gdje su posjetitelji koncerta mogli saznati više o mogućnostima koje građanima pruža Europska unija.