Osnovna glazbena škola ugostila je Franzisku Annu Fundelić, višestruko nagrađivanu mladu flautisticu iz Sesveta, koja je održala koncert u, do zadnjeg mjesta popunjenoj, koncertnoj dvorani škole. Izvela je pet skladbi, od kojih je širem auditoriju možda najpoznatija ona iz opere „Carmen“. Program je pripremila Jelena Valković, Franziskina nastavnica flaute i mentorica, a korepetitorica je Margareta Golenić, nastavnica klavira.

„Njezina majka je Mađarica, otac Hrvat, a rođena je u Njemačkoj. Spoj te tri nacije čini jedno čudo kod nje – mađarske i hrvatske emocije isprepletene s njemačkom strogoćom i sistemom rada te preciznošću...“, opisala je Franzisku profesorica Jelena Valković.

Prije dvije godine, Franziska je pobijedila na natjecanju „Flauta Aurea“, najvećem i najvažnijem flautističkom natjecanju u Hrvatskoj, a pored toga ima još trinaest osvojenih diploma i nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima. No, najdraže su joj koncert sa Zagrebačkim omladinskim komornim orkestrom iz 2016. godine i koncert s Varaždinskim komornim orkestrom iste godine. Pohađa prvi razred srednje glazbene škole, odlična je učenica, po rezultatima jedna od najboljih u školi. Trenutno se priprema za prestižno natjecanje svjetskog ranga u Bukureštu na koje odlazi ovaj mjesec, a gdje će izvesti isti program kojim je obogatila pakračku publiku.