U školi postoji pravo bogatstvo, mnogi nadareni i talentirani učenici koji su iznimno uspješni u slikanju, crtanju, pisanju pjesama, izradi računalnih igrica, izradi rukotvorina, sportskim aktivnostima, pjevanju, plesu ili glumi. To su i pokazali na jučerašnjoj priredbi posvećenoj predstavljanju kreativnih i talentiranih učenika u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac koja se održava drugu godinu za redom pod nazivom“Večer naših zvijezda“.

Četrdeset i sedam učenika ove se godine na „Večeri naših zvijezda“ predstavilo svojim radovima. Svi likovni radovi učenika izloženi su u izložbenom prostoru škole. U programu su sudjelovali učenici od prvog do šestog razreda koji su po svom odabiru prikazali pjevačke, glumačke i plesačke vještine. Vidjeli smo da učenike krasi prava raznolikost talenata, kreativnosti i različitih vrsta inteligencija. Škola će brinuti  o njima, poticati ih i ohrabrivati da već sljedeće godine pokažu neko svoje umijeće. Cilj ove aktivnosti je prepoznavanje  vrijednosti i kompetencija učenika, ali i rad na daljnjem razvijanju  talenata i kreativnosti kako bi  pridonijeli uspješnosti, zadovoljstvu i sreći svakog učenika. Stoga se učenicima  nude mogućnosti sudjelovanja u projektnoj nastavi, radionicama i izvannastavnim aktivnostima kao što su zbor, plesne, dramske, kreativne i  likovne skupine u kojima mogu uživati i njegovati svoje talente. Ovim predstavljanjem škola  želi  ohrabriti i potaknuti učenike da se ustrajno nastave baviti onime što vole, u čemu su uspješni i u čemu uživaju, ali i da ovi učenici budu poticaj i ostalim učenicima u otkrivanju i razvijanju svojih talenata.

„Zahvaljujemo  učenicima koji su pokazali djeliće svojih talenata, zahvaljujemo  roditeljima na podršci te učiteljima koji u svome radu  prepoznaju učeničke talente i kreativnost, koji ih u svakodnevnoj nastavi  njeguju i razvijaju.“, poručila je Sanja Delač, ravnateljica pakračke osnovne škole.