„Ova izložba spoj je više različitosti, različitog stvaralaštva povezanog snažnom vezom majke i kćeri, spoj mladosti i iskustva, spoj različitih tehnika, motiva i načina izraza. Nit poveznica im je želja za stvaranjem i traženjem vlastitog izraza“ rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica pakračkog Muzeja na jučerašnjem otvorenju izložbe slika Sanje Krucki i Ebony Lasić postavljene u Multikulturalnom centru Lipik.

Sanja i Ebony, majka i kći iz Pakraca, dijele zajedničku ljubav prema likovnoj umjetnosti, razlikuje ih tek tehnika stvaranja pa se Sanja više izražava kroz jarke boje prenoseći na platno pejzaže, mrtvu prirodu i apstraktne motive, dok  23 – godišnja Ebony - studentica Likovne akademije u Osijeku - za sada preferira monokromne akvarele gdje su posebno dojmljivi portreti koje izvodi gotovo fotografskom preciznošću.

Tridesetak posjetitelja na jučerašnjem svečanom otvaranju pozdravila je i Jasna Molnar – Kukić, ravnateljica MC Lipik, te Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika koji je na simpatičan način podržao dvije Pakračanke: „ Ja vam se u slikanje ne razumijem previše, meni je sve to lijepo i prelijepo, želim vam samo da tako nastavite, pa ako jednog dana postanete uspješne i priznate na nekom visokom nivou, nemojte zaboraviti Lipik i svoja prva izlaganja“. Glazbenom točkom program su uveličali Predrag Kukić i Goga Bojčić Romić

Izložba  se može razgledati u Multikulturalnom centru Lipik do 11. svibnja.