U cijelom nizu aktivnosti koje se održavaju tijekom travnja, u organizaciji Palijativnog tima Lipa povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, a u sklopu projekta „Gea, oprosti“, svoj su doprinos dala i djeca iz pakračkog Dječjeg vrtića „Maslačak“. Jučer su na dječjem igralištu u „Veneciji“ zasadili ukrasni bagrem.

Osim što su doprinijeli očuvanju prirode i održivom razvoju, „Palijativci“ su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije na pakračkoj tržnici „skenirali“ psiho-fizičko zdravstveno stanje zainteresiranih kroz osnovne parametre stanja organizma kao što su krvni tlak i razina šećera u krvi. Pored tjelesnog, pregled je nudio i prolazak kroz psihološki pregled kroz kratki, ali temeljiti upitnik čiji rezultati prezentiraju radi li se o depresivnom, anksioznom, stresnom ili normalnom trenutnom stanju osobe. U relaciji s rezultatima, organizatori su dijelili antistres loptice i vrijedne savjete kroz razgovor s pacijentima.

Završnica Projekta upriličena je u kompleksu kurije Janković završnim Gea partyjem uz puštanje svjetlećih balona želja u zrak te radionicom terapijskog bubnjanja koju je predvodio Branko Trajkov, bubnjar Zabranjenog pušenja.