banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Predstavljanjem knjige „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“ autorice Vlaste Golub, namijenjenim učenicima od petog do osmog razreda,  započelo je obilježavanje ovogodišnje Noći knjige u Gradskoj knjižnici Pakrac. Bogat i raznolik program za djecu i odrasle okupio je mnogobrojne posjetitelje. Za najmlađe je organizirana pričaonica „Kristofor i bicikl: priča o bicikliranju i recikliranju“ i radionica pod voditeljstvom Božidarke De Zan i Ane Zekić. Kviz znanja za odrasle „Knjigom u glavu“ okupio je pet ekipa po četiri člana koji su se natjecali u područjima glazbe, filma, književnosti, kao i opće kulture.

„U vrijeme kad nam je sustav vrijednosti u društvu često zbunjujući i upitan, mi tijekom Noći knjige, ali i tijekom cijele godine, nastojimo promovirati knjigu kao trajnu i neupitnu vrijednost, kao životnog suputnika koji nam je jako važan. Upravo zato, prije nekoliko godina odlučili smo naglas i javno nagraditi one koji su tijekom godine iz naše knjižnice odlazili s naramcima knjiga i kod svojih prijatelja i sugrađana možda izazivali podsmijeh, upitnike iznad glave i pitanja što je tako zanimljivo i važno u tim  knjigama“, rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica Knjižnice, u uvodu koji je prethodio pripovijedanju priča Magdalene Žilić i Dore Krajina, učenica Osnovne škole braće Radića Pakrac, i dodjeli nagrada najčitateljima u prethodnoj godini.

Najčitateljica u kategoriji 'predškolci' bila je Gabrijela Savi (181 posuđena knjiga), 'osnovna škola' Leona Šustić (113), 'srednja škola' Dora Tukara (95), 'odrasli' Elika Galko (116), 'umirovljenici' Zlata Belko (199), a u kategoriji 'obitelj' obitelj Stokić (85 posuđenih knjiga). Osim NAJ čitatelja, nagrađene su i volonterke koje su tijekom cijele godine bile na usluzi i neumorno pomagale u radu Knjižnice, a to su Lana Žoldoš i Ivana Zerdin. Priznanja je nagrađenima uručila gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Maštovitost članova Čitateljskog kluba iznjedrila je knjige bez korica, odnosno knjige u omotima na kojima je jedina vodilja jedna rečenica izvađena iz knjige i prema njoj čitatelji odlučuju hoće li posuditi i pročitati knjigu. Novi članovi knjižnice imali su priliku ostvariti popust prilikom učlanjena i to učiniti za 30 kuna, a zaboravni čitači vratiti knjige bez naplate zakasnine.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić