Pakrac će i ove godine biti jedan od 234 grada ili mjesta koji će organizirati Noć knjige – kulturnu manifestaciju koja će u Hrvatskoj trajati trajati tri dana, dok će u Pakracu biti obilježana 21. travnja kroz cjelovečernji program osmišljen od strane Gradske knjižnice Pakrac. Ovo je šesta po redu takva manifestacija, a pakračka knjižnica samo je jedna od 500 sudionika diljem zemlje koji su pripremili prigodan sadržaj i program namijenjen ljubiteljima ukoričenih sadržaja.

Raznolik program koji počinje u 18 sati bit će popunjen jednosatnim sadržajima, a kreće s predstavljanjem knjige Vlaste Golub, nastavlja se u 19 sati pričaonicom za djecu, dok je za 20 sati predviđena dodjela nagrada najčitateljima u 2016. godini. Od 21 sat bit će upriličen kviz za odrasle "Knjigom u glavu", a u 22 sata počinje glazbeni after party. Kako je Noć knjige dan svih ljubitelja pisanog sadržaja, pa i onih zaboravnih, Knjižnica će u petak navečer biti toleranta pa zažmiriti i oprostiti eventualnu zakasninu na svu posuđenu građu. Iskoristimo to, znamo da nas ima!

Poželite li pak postati članom Knjižnice dođite u petak uveče jer je cijena za nove članove "akcijska" - samo 30 kuna. Nisu li ovo dovoljni razlozi da petak provedete u pakračkoj knjižnici?