Završeni su radovi na obnovi portala, ulaza u pakračku crkvu, koji su trajali od 6. do 11. ožujka. Radove je izvodila tvrtka Antika kamen iz Zagreba, poznata po restauriranju i konzerviranju sakralnih objekata. Rezanjem, oblikovanjem, obradom kamena, čišćenjem i premazivanjem, luk iznad ulaznih vrata crkve je doveden u izgledom arhaično stanje, a estetski podsjeća na tisućljeća star portal, govori Đoni Kačić, vlasnik Antika kamena i izvođač radova.

 

Velečasni Matija Juraković rekao je kako je crkva kroz prijašnje godine obnavljana, ali portal nikada te da je i za tu investiciju došlo vrijeme pošto je uočen problem propadanja portala, ali i same crkve prema dolje uslijed potresa i pomicanja tla. Radnici su očistili kamen koji je bio neravan i žbuku iz razdjelnih prostora kamenih blokova koji tvore luk nad ulazom u crkvu, a potom su kamen premazali zaštitnom tekućinom čija će žuta boja s vremenom izblijedjeti i postići „stari” izgled, pobliže je objasnio župnik.

Financijski teret ove kapitalne investicije podnijela je Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Pakrac, a novac za istu  Župi će refundirati Grad Pakrac.