Šarene kuglice, papirnati anđeli, razne vrste božićnih jelki i prigodnih čestitki dio su izložbenog postava naziva „Slavimo Božić zajedno“ kojeg su izradili vrijedni i maštoviti učenici nižih razreda Osnovne škole braće Radić Pakrac svečano otvorenog sinoć u Muzeju grada Pakraca.

Kroz protekla dva i pol tjedna u pakračkom muzeju održano je 11 radionica na kojim su sudjelovali 2b razred s učiteljicom Ivom Bišćanin, 3a razred i učiteljica Melita Tukara, 3b razred i učiteljica Gordana Hodak, 3c razred s učiteljicom Antonellom Stragom te sva tri četvrta razreda s učiteljicama Kornelijom Kobetić, Ivanom Havlenom i Marijom Nemec gdje su nastali pravi mali umjetnički primjerci koje će građani moći razgledati prilikom Božićnog sajma u Pakracu, ali i u predblagdanskim danima.

„Svrha ovakve izložbe je druženje djece izvan škole, kreativni rad, ali i pokazati najmanjima kako su u muzej uvijek dobrodošli. Mi  večeras predstavljamo njihove kreativne rukotvorine s nadom da će netko od građana možda dobiti ideju za ukrašavanje svog doma povodom blagdana“, rekla je Tea Lokner, v.d. ravnateljice Muzeja.

Čestitkama se pridružila i Sanja Delač, ravnateljica pakračke osnovne škole, rekavši kako je izložba dokaz još jedne uspješne suradnje muzeja i škole koja se ne svodi samo na posjete već i na nastavu u muzeju i suradnju na različitim školskim i razrednim projektima.

Izložbu je otvorila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević čestitajući i zahvaljujući malim umjetnicima što su svojim radovima uljepšali i pridonijeli božićnom ugođaju u gradu te kako je sinergija i suradnja pakračkih obrazovnih i kulturnih institucija uvijek uspješan projekt, kako za djecu tako i za lokalnu zajednicu.

Božićnim skladbama posjetitelje je počastio ansambl flauta kojeg čine učenici Osnovne glazbene škole Pakrac pod vodstvom profesorice Martine Faktor, a osim izložbe „Slavimo Božić zajedno“, građani mogu pogledati i radove koje su članovi udruge „Latica“ izradili na radionici koju je održao njihov dugogodišnji prijatelj i slikar sa Šolte Vicko Buktenica te još uvijek aktualnu izložbu „Muzeji u loncu“.