Grad Pakrac poziva sve sugrađane na premijere dokumentarnih filmova "Ovčara - neispričana priča" i „Maratonac“, epizodu iz serijala "Priče o veteranskom uspjehu", koja je posvećena našem sugrađaninu Dušku Štrbcu, koje će biti održane 12. prosinca s početkom u 17 sati u kino sali Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman.

Ovim premijerama želi se odati počast žrtvama Domovinskog rata i podržati uspjeh našeg sugrađanina Duška Štrbca u godini u kojoj smo obilježili 25. obljetnicu od početka Domovinskog rata, nastanka 76. bataljuna kao i drugih  velebnih osloboditeljskih akcija.

 „OVČARA - neispričana priča“ u režiji Vladimira Andrića, a po najavi Nikole Kajkića, scenariste i predsjednika Nacionalnog sindikata policije te uz svjedočanstvo jednog preživjelog svjedoka logora Ovčara (Vukovar). Film govori o zločinu koji se dogodio 20.11. – od 17 sati do 21.11.1991.-1 sat, unutar kojeg vremena je ubijeno 276 osoba. Tragamo za još 76 osoba. Od 300 zarobljenih, najmlađa smrtno stradala osoba bila je 15, najstarija 84 godine.

„MARATONAC“ - epizoda iz serijala „Priče o veteranskom uspjehu“ posvećenog braniteljima koji su usprkos PTSP-u pronašli novi smisao u životu, autorice Biljane Čakić te scenarise i autora Srećka Karića. Ova epizoda govori o našem sugrađaninu i prijatelju, branitelju Dušku Štrbcu iz Prekopakre koji je započeo trčati maraton u sjećanje na svog brata Vencu i brojne poginule prijatelje, čiji duh i životni stav inspirira od umjetnosti prepoznavanja alrauna do zaraznog sportskog, zdravog poticaja trčanja maratona.

Za sve posjetitelje ulaz je besplatan.