banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Gradska knjižnica Pakrac, kao i svake godine, uključila se u obilježavanje manifestacije „Mjesec hrvatske knjige 2016.“, koja traje od  15. listopada do 15. studenoga. Uz ovogodišnji moto manifestacije "Čitam 100 na sat", pakračka knjižnica pripremila je niz aktivnosti za najmlađe i one nešto starije ljubitelje knjige i čitanja.

Prva ovogodišnja aktivnost povodom Mjeseca hrvatske knjige bit će 27. listopada s početkom u 11 sati kad će u pakračkoj knjižnici biti predstavljena Hrvatska knjižnica za slijepe iz Zagreba odnosno prezentacija nove usluge;  E-knjiga za slijepe i slabovidne osobe i osobe s poteškoćama u čitanju. Za pakračke srednjoškolce 10. studenog s početkom u 18 sati bit će organizirano i malo noćno čitanje poezije kod uličnih knjižnica, a od 7. do 12. studenog, kada će biti tjedan otvorenih vrata knjižnice, građani će moći vratiti knjige bez naplate zakasnine, „udomiti“ knjigu koja je otpisana ili ju donirati za ulične knjižnice, novi članovi moći će dobiti popust na članarinu, a građani će moći sudjelovati i u nagradnom foto natječaju o čemu ćemo vas putem našeg portala pravovremeno obavijestiti. U istom tjednu i najmlađi učenici područnih škola u Prekopakri, Badljevini i Donjoj Obriježi obilježit će ovu manifestaciju čitajući  najdraže naslove kod uličnih knjižnica.

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige završit će 16. studenog predstavljanjem knjige Ivane Plechinger „Ono što ostaje, ljubav je“ s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac.

Kako doznajemo od ravnateljice Monike Lucić Fider, tijekom mjeseca listopada i studenog knjižnicu redovito obilaze pakrački osnovnoškolci i vrtićanci uz organiziranu nastavu u knjižnici, a o eventualnim dopunama programa obilježavanja građane će naknadno obavijestiti.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić