„Kao slikara me zanimaju više tema i krajnosti priča; ekstremi, pozitivno i negativno, optimizam i pesimizam, dobro i zlo. Jedan od ciklusa slika posvećen je i ekologiji i negativnoj strani onoga što kao ljudi radimo Zemlji i upravo su mi te krajnosti zanimljive i inspirativne. Pakrački postav obuhvaća primjerice i slike iz ciklusa Kalevala, koje su nastale prema finskom epom o nastanku svijeta, te slike u ciklusu Meandri nastalih kao omaž Juliju Kniferu“, rekao je sinoć makedonski slikar Krunislav Stojanovski u Muzeju grada Pakraca na otvorenju izložbe „Ciklusi“ na kojoj je predstavio osam slikarskih ciklusa prezentiravši svoj rad u posljednjih 20 godina.

dsc_7613

Posjetitelje je pozdravila v.d. ravnateljice Muzeja Tea Lokner, rekavši kako ovo nije prva autorova izložba u Pakracu kada je još 2013. godine svoj rad izložio u pakračkom Muzeju u sklopu „Multipaka“. Sinoćnja izložba je 13. po redu kao dio njegove turneje po Makedoniji, Srbiji i Hrvatskoj , a u Slavoniji  je do sada izlagao u Đakovu, Slavonskom Brodu, Našicama i Belišću.

dsc_7612

Kako je naglasio sam autor, vrlo mu je drago što se još jedanput mogao predstaviti Pakračanima jer je veliki prijatelj ovoga grada i rado dolazi kada ga god pozovu.

Izložbu je otvorio Tomislav Petrač, pročelnik Grada Pakraca, rekavši kako se nada da će autor svoj budući rad i dalje nastaviti prezentirati Pakračanima.

Krunislav Stojanovski akademski je slikar i vrstan kolorist čiji je likovni izričaj unutar apstraktnog ekspresionizma, a izložba nosi važne poruke, poput one o poziciji “malog” čovjeka u suvremenom društvu što ostavlja snažan dojam na pojedinca.

Ovu izuzetno vrijednu izložbu građani mogu pogledati do 11. studenog u Muzeju grada Pakraca.

dsc_7618