Pakračko kino Hrvatskog doma "Dr. Franjo Tuđman"  večeras je dio nacionalne  manifestacije ”Noć hrvatskog filma i novih medija”  koja će se još održavati  u Zagrebu, Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Vodicama,  i  Sinju, ali i u Vojvodini, Njemačkoj i Novom Zelandu obuhvaćajući produkcijski raspon hrvatskog filmskog stvaralaštva  od 1917. do 2015. godine s više od ukupno 100 naslova.

U sklopu toga pakrački posjetitelji kina večeras mogu besplatno pogledati sljedeći program:  od 18 sati dugometražni film Silvije Petranović „Šegrt Hlapić“ i  animirani film hrvatskog oskarovca Dušana Vukotića  iz 1961. godine „Surogat“ . Za 20 sati najavljena je projekcija dugometražnog dokumentarnog filma  Branka Ištvančića „Sve je bio dobar san“, a od 21,30 sati kratkometražni dokumentarni filmovi „Nek se čuje i naš glas“ Krste Papića , odnosno „Devalvacija jednog smijeha“ Vojdraga Berčića. U 22 sata i i 15 minuta započet će projekcija legendarnog filma Ante Babaja „Breza“ iz 1967. godine.
Organizator pakračkog dijela ove manifestacije koju financijski podržava između ostalog i  Ministarstvo kulture, a koja za cilj ima popularizaciju hrvatskog filma i kinoprojekcija je KPD „Sloga“.