banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Kazivanjem poezije hrvatskih pjesnikinja i koncertom skladbi hrvatskih skladateljica u izvedbi pijanistice Tamare Jurkić Sviben sinoć je održan 1. Festival hrvatskih skladateljica koji je organizirala Osnovna glazbena škola Pakrac u suradnji s Gradskom knjižnicom Pakrac.

????????????????????????????????????

Na početku ove glazbeno poetske večeri prisutne je pozdravila ravnateljica pakračke Osnovne glazbene škole Alfreda Petani Grafina rekavši kako je zadovoljstvo spojiti dvije umjetnosti u jednoj večeri, glazbu i poeziju, istovremeno slaveći žene kao umjetnice dodavši kako se nada da će ovakve večeri u Pakracu postati tradicionalne.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi koncertne dvorane, uz čaj i kolače, članice Kluba čitatelja Gradske knjižnice Pakrac, Ljerka Major, Monika Lucić Fider, Jadranka Major-Antunović i Lidija Harak čitale su stihove hrvatskih pjesnikinja uz glazbenu pratnju Biljane Sudar na gitari, učenice pakračke glazbene škole.  Uz poeziju naše najveće pjesnikinje 20. stoljeća Vesne Parun, pakračkoj publici čitana je poezija i modernijih hrvatskih pjesnikinja; Cvijete Grijak, Maje Šiprak Brletić, Vlatke Tumpak, Tatjane Gromača, Diane Brkić i Ivane Simić-Bodrožić.

????????????????????????????????????

Večer je nastavljena koncertom hrvatske pijanistice Tamare Jurkić Sviben koja je u sat vremena koncerta odsvirala skladbe naših hrvatskih skladateljica Dore Pejačević, Đeni Dekleva-Radaković, Ivane Lang i Sanje Drakulić, a izvedena je i praizvedba skladbe  „Verklӓrte nacht“ mlade skladateljice Sande Majurec koja je prisustvovala sinoćnjem koncertu.

????????????????????????????????????

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić