Priprema zidova za ugradnju stolarije cilj je radne akcije koju danas ima Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika na svom budućem domu obrtnika na raskrižju ulica kralja Tomislava i Vatroslava Lisinskog. Dvanaestak obrtnika okupilo se kako bi dobrovoljnim radom obzidali dijelove zidova na kojima će biti postavljeni prozori i vrata za što su dobili oko 42.000 kuna donacije iz obrtničkih udruga iz drugih hrvatskih gradova. Time se nastavljaju radovi na obnovi njihovog budućeg doma, rekao je Davor Lepka, predsjednik Udruženja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakračko udruženje obrtnika je 2007. godine uz pomoć Hrvatske obrtničke komore za 150.000 kuna kupilo od Grada ruševnu zgradu veličine 13,5 x 14,5 metara u Tomislavovoj ulici pri čemu je 100.000 donirao HOK, a 50.000 je platilo Udruženje. Od tada su napravljeni osnovni radovi na zaštiti objekta od utjecaja atmosferilija te je zgrada priključena na električnu energiju i napravljen je projekt obnove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ugradnja stolarije, čime će objekt biti potpuno zatvoren, je  slijedeći korak u obnovi za koji ne postoji točan vremenski plan već će se ona odvijati u skladu s financijskim mogućnostima Udruženja. Cilj je zgradu obnoviti, dio iznajmiti, a dio će poslužiti kao administrativno sjedište i mjesto okupljanja pakračkih i lipičkih obrtnika, kaže Lepka. Do tada sjedište Udruženja će i dalje biti u lokalu u Ulici Petra Preradovića.